Maria beeld met kind

facebook twitter

Toegevoegd op 14 mei 2013 door François

Maria beeld met kind

Afbeelding toegevoegd door François

François | Maria beeld met kind | 0 François | Maria beeld met kind | 0
Kunstenaar:
niet gekend
Plaatsbeschrijving:
Edegem - Parantplaats ( Garden City wijk
Informatie toegevoegd door François :
14 mei 2013
Dit Mariabeeld met kind staat ter herinnering aan het dodelijk bombardement van Mortsel in 1943, en als dank aan de hogere machten.70 jaar geleden op 5 April kreeg Mortsel de volle laag omdat nagenoeg alle bommenwerpers van de geallieerden de Erla-fabrieken als hun vooropgestelde doel ruimschoots misten.Zo dramatisch de gevolgen voor Mortsel waren, zo gelukkig prees de Edegemse Garden City wijk zich. want met de Erla fabrieken die vlakbij lagen, had de buurt in het andere geval ongetwijfeld mee de volle laag gekregen.Op initiatief van de toemalige bewoners verscheen er kort na het einde van de tweede WO, op de Parantplaats een Mariabeeld met kind.
Het beeld dat vandaag nog steeds op het pleintje staat is niet meer het origineel. Enkele dagen na de oprichting werd het beeld moedwillig beschadigd. Er is dan een tweede exemplaar van het beeld geplaatst.
Het beeld werd gemaakt door kunstenaar Karel Schuermans, die woonde tijdens het bombardement zelf in Mortsel en zag er zijn atelier volledig door vernield.  
Bron: GVA.