TIHH 100 jaar

facebook twitter

Toegevoegd op 23 februari 2010 door cloetensbrecht

TIHH 100 jaar

Afbeelding toegevoegd door cloetensbrecht

cloetensbrecht | TIHH 100 jaar | 0 cloetensbrecht | TIHH 100 jaar | 0 cloetensbrecht | TIHH 100 jaar | 0
Kunstenaar:
Moa Bennani
Opschrift:
Moa Bennani
05/2006
TIHH 100 Jaar
1906-2006
Plaatsbeschrijving:
Hasselt - Oude statie
Informatie toegevoegd door cloetensbrecht :
23 februari 2010
Op de Groene Boulevard werd op 2 mei 2006 aan de voetgangerstunnel naar de Boomkensstraat het kunstwerk ingehuldigd dat de leerlingen en leerkrachten van het Technisch Instituut Heilig Hart maakten samen met de internationaal bekende Marokkaanse kunstenaar Moa Bennani.

Het kunstwerk herinnert aan het 100-jarig bestaan van de school en is een symbool van de verbondenheid tussen Hasselt en haar Marokkaanse partnersteden Missour en Outat-El-Haj.

Het kunstwerk bestaat uit twee grote stalen platen van drie meter hoog waarin 100 in letters gesneden is. Bedoeling is dat voorbijgangers er in rondlopen en erop gaan zitten. Het kunstwerk weegt bijna twee ton.

Het kunstwerk werd onthuld in aanwezigheid van de kunstenaar Moa Bennani, zijn assistent Youssef Ameur, leerlingen en leerkrachten van het Technisch Instituut Heilig Hart, leden van de Marokkaanse gemeenschap van Hasselt en een afvaardiging van het College.

Schepen Toon Hermans leerde de geëngageerde kunstenaar Moa Bennani kennen tijdens zijn bezoek aan Marokko in het kader van de uitbouw van de stedenband.

Bron: dehasseltsegroenen.be