De Zeven Generaties

facebook twitter

Toegevoegd op 12 maart 2011 door Dirk-Everts

De Zeven Generaties

Afbeelding toegevoegd door Dirk-Everts

Dirk-Everts | De Zeven Generaties | 0 Dirk-Everts | De Zeven Generaties | 0 Dirk-Everts | De Zeven Generaties | 0
Kunstenaar:
niet gekend
Plaatsbeschrijving:
Hasselt - Stadspark
Informatie toegevoegd door Dirk-Everts :
12 maart 2011
'De Zeven Generaties', ingehuldigd op 6 april 1994, werd gecreëerd door de Nederlands-Amerikaanse kunstenaar Frederick Franck, in opdracht van het cultuurcentrum en de stad Hasselt. 

Bijzonder zinvol is de betekenis die hij eraan schenkt. Op het plaatje bij het beeld staat immers de volgende tekst neergeschreven: uit de 'Grote Wet' van de six nations Iroquois Confederation - 'In al ons overleg moeten wij ons wel bewust zijn van de gevolgen van onze beslissingen voor de volgende zeven generaties'.

Vandaar ook dat het beeld op een betekenisvolle plaats werd neergezet, namelijk tussen de speelhoek voor de kinderen aan het terras van het Theatercafé Planckeweide én het bejaardentehuis Zonnestraal. 

Het originele beeld staat in de tuin van de kunstenaar in Warwick (V.S.). Een aantal replica's zijn terug te vinden in onder andere New York, Buenos Aires en Hengelo. bron: www.hasel.be
Informatie toegevoegd door mive :
12 maart 2011
http://en.wikipedia.org/wiki/Frederick_Franck
Informatie toegevoegd door givema :
9 april 2014
Frederick Franck werd geboren in het Nederlandse Maastricht op 12 april 1909 en overleed in Warwick, New York (USA) op 5 juni 2006.