Die ene blik overbrugde duizenden jaren

facebook twitter

Toegevoegd op 12 maart 2011 door Dirk-Everts

Die ene blik overbrugde duizenden jaren

Afbeelding toegevoegd door Dirk-Everts

Dirk-Everts | Die ene blik overbrugde duizenden jaren | 0 Dirk-Everts | Die ene blik overbrugde duizenden jaren | 0 Dirk-Everts | Die ene blik overbrugde duizenden jaren | 0
Kunstenaar:
niet gekend
Plaatsbeschrijving:
Hasselt - Stadspark
Informatie toegevoegd door Dirk-Everts :
12 maart 2011
In 1989 maakt Hubert Minnebo dit beeld. Hij haalde hiervoor zijn inspiratie uit een reis naar Egypte waar de rijke geschiedenis hem erg aansprak. 

Het beeld is gemaakt van gehamerd en gelast brons en is 3,50 meter hoog.

Minnebo debuteerde als kunstschilder, maar vanaf 1965 koos hij duidelijk voor een carriëre als beeldhouwer en juweelontwerper. Aanvankelijk werkte hij met aluminium en koper om uiteindelijk vooral in brons, zilver en goud te werken. 

Het beeldhouwwerk 'Die ene blik overbrugde duizenden jaren' stond eerst tentoon in Bornem in het park van beeldhouwer Lanoye. In 1994 werd het tentoongesteld in het cultureel centrum in Hasselt en aangekocht door de stad.

Sculpturen en juwelen van Minnebo bevinden zich over de hele wereld. Een ander beeld van hem staat aan het provinciehuis. bron: www.hasel.be
Informatie toegevoegd door mive :
12 maart 2011
MINNEBO Hubert (Brugge, 1940)

Beeldhouwer, ontwerper van juwelen, tekenaar, graficus.
Opleiding aan de Academie te Oostende o.l.v. G. Sorel, R. Servais en R. Vanden Berghe, verdere opleiding aan de “Grande Chaumière” te Parijs en bij O. Kokoschka te Salzburg. Regentaat plastische kunsten aan de Rijksnormaalschool te Gent o.l.v. onder meer R. Cools, W. Van Aerden en vooral O. Landuyt.

Was aanvankelijk werkzaam als aluchromist, schilder van expressionistische werken en keramist. Begon ca. 1967 met beeldhouwen. Werkte aanvankelijk in metaal, aluminium, maar zou al vlug voor het brons en de verloren was-techniek opteren. Zijn gestileerde werken ademen symboliek en poëzie.

Uit de pers: «H.M. is doorheen de vele jaren zichzelf gebleven, een kunstenaar die het aan een uitgezuiverd gevoel niet ontbreekt en die zijn poëtische bezinning zowel in de vorm als in de titels van zijn werken heeft vastgelegd,” en «Zijn sculpturen zijn zeer herkenbaar en stralen een erotische en sacrale aanwezigheid uit, zoals hij die heeft kunnen ervaren op talrijke reizen in Zuid-Oost-Azië en het Verre Oosten.» (Lexicon III) Werk o.m. in het Middelheimmuseum te Antwerpen, in het Museum te Oostende.

Vermeld in het «Lexicon van Westvlaamse Beeldende Kunstenaars III”, BAS I en “Twee eeuwen Signaturen van Belgische kunstenaars”.  

Bron: http://www.nobel.be/NL/ART/25275_minnebo_hubert