Alexander de Grote

facebook twitter

Toegevoegd op 24 maart 2011 door mive

Alexander de Grote

Afbeelding toegevoegd door mive

mive | Alexander de Grote | 0 mive | Alexander de Grote | 0 monlouis | Alexander de Grote | 0 monlouis | Alexander de Grote | 0 monlouis | Alexander de Grote | 0
Kunstenaar:
niet gekend
Plaatsbeschrijving:
Brussel - Warandepark - in de lager gelegen delen, aan de kant van de Hertogstraat en het Paleis der Academiën
Informatie toegevoegd door mive :
24 maart 2011
door een onbekende meester

Alexander III de Grote (Grieks: Μέγας Ἀλέξανδρος, Mégas Aléxandros of Ἀλέξανδρος Γ' ο Μακεδών, Aléxandros tritos o Makedón), (Pella, 21 juli 356 v.Chr. — Babylon, 11 juni 323 v.Chr., was koning van Macedonië. Hij veroverde onder meer Perzië en Egypte en stichtte het Macedonische Rijk.
Uitvoerige biografie op Wikipedia: http://nl.wikipedia.org/wiki/Alexander_III_de_Grote

Het Warandepark, ook Park van Brussel (Frans: Parc de Bruxelles), de Warande of Koninklijk Park genoemd, is een stadspark in het centrum van Brussel. Het Park van Brussel is ongeveer 13 ha groot, symmetrisch ontworpen en is gelegen tussen de Koningsstraat, Wetstraat, Hertogstraat en het Paleizenplein. Het Park van Brussel ligt pal tussen het Koninklijk paleis en het Paleis der Natie, waar het Federaal Parlement van België huist. Het is versierd met een grote fontein, verschillende borst- en standbeelden, classicistische toegangspoorten en een muziekkiosk.

In het Warandepark staan een zestigtal beelden waarvan het overgrote deel onderwerpen ontleend aan de mythologie van de Oudheid uitbeelden. De meeste ervan zijn van elders naar het park gehaald, met name van het oude hertogelijke Warandepark, van het kasteel van Tervuren, waar ze werden weggehaald na het overlijden van bouwheer Karel-Alexander van Lotharingen, gouverneur-generaal van de Habsburgse Nederlanden, en van het paleis van de vorsten van Thurn und Taxis. De beelden van het park hebben sindsdien nogal te lijden gehad onder oorlogen, vandalisme en luchtvervuiling. De meeste ervan zijn daarom ondertussen vervangen door kopieën. De meest waardevolle oorspronkelijke beelden zijn ondergebracht in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België te Brussel en meer beschadigde werken en stukken van mindere kwaliteit vonden een plek in het Broodhuismuseum. Aanvankelijk waren de beelden grijs geschilderd of in de kleur van Franse steen. Pas in 1921 werden overeenkomstig de nieuwe esthetische opvattingen, de beelden van hun beschildering ontdaan.

Meer info op http://nl.wikipedia.org/wiki/Warandepark