Louis Clesse

facebook twitter

Toegevoegd op 20 januari 2011 door monlouis

Louis Clesse

Afbeelding toegevoegd door monlouis

monlouis | Louis Clesse | 0 monlouis | Louis Clesse | 0 monlouis | Louis Clesse | 0
Kunstenaar:
René Cliquet
Opschrift:
Au peintre Louis Clesse
1889 - 1961
Plaatsbeschrijving:
Elsene - in de tuin van de abdij Ter Kameren, bij de vijver
Informatie toegevoegd door monlouis :
20 januari 2011
Louis Clesse (Elsene, 15/06/1889 - Elsene 09/02/1961)   Postimpresionistisch schilder en aquarellist van landschappen en havengezichten. Etser. Studies aan de Academie van Elsene. Raadgevingen en aanmoedigingen van A. Bastien en E. Claus. Debuteert op het Driejaarlijks Salon van Brussel in 1907. Schildert vooral in het Zoniënwoud, de Zennevallei en in West-Vlaanderen, langs de kanalen met scheef gegroeide bomen.
Heeft vanaf 1932 een atelier in Oudenburg aan de markt (nu eetcafé Louis Clesse) van waaruit hij de kust, de haven, het platteland, de dorpjes en Brugge ging verkennen en schilderen. Hij verwerft in 1959 het ereburgerschap van Oudenburg en krijgt er een standbeeld. Dit standbeeld staat nu aan het Vaartje, tegenover de Abdijhoeve.
Ook werd er in Oudenburg een straat naar hem genoemd, de 'Louis Clesselaan'.

Retrospectieves in 1969 (Oudergem) en 1973 (Brussel). Lid van de Cercle Artistique et Littéraire (Cercle Gaulois). Lid van de aankoopcommissie van het Museum van Elsene. Herdenkingszuil in de tuinen van Ter Kameren. Werk in o.m. in de Musea van Antwerpen, Brussel, Elsene, Reims, Algiers, Kaïro, Rio de Janeiro, San Franciso en Tokio. (bron : www.louisclesse.be)