Fanny

facebook twitter

Toegevoegd op 6 augustus 2009 door cloetensbrecht

Fanny

Afbeelding toegevoegd door cloetensbrecht

cloetensbrecht | Fanny | 0
Kunstenaar:
Josyane Vanhoutte
Opschrift:
Fanny
Josyane Vanhoutte - 2007
www.josyane-vanhoutte.be
Plaatsbeschrijving:
Middelkerke - Johannastraat
Informatie toegevoegd door cloetensbrecht :
6 augustus 2009
Jaarlijks vindt in Middelkerke het Stripfestival plaats. Deze badplaats heeft de bijnaam "Stripgemeente" en om deze naam eer aan te doen plaatst het gemeentebestuur jaarlijks een standbeeld op de zeedijk. In 2007 stond alles in het teken van "30 jaar Kiekeboe" maar Kiekeboe had al een beeld en daarom werd gekozen voor "Fanny".

Fanny, de dochter van Kiekeboe en Charlotte, en de zuster van Konstantinopel. Ze is de 'sexy' aantrekkingskracht van de strip. Zo laat ze zich zien in bad, onder de douche, in monokini, in een nat T-shirt, in een naturistenkamp, ... en poseert ze naakt in Playfair. Zo is ze te zien als fotomodel of als stripteaseuse.

Ze is jarig op 15 februari.

Langs de ene kant is ze enorm geëngageerd (opkomen voor milieu, tegen dierenmishandeling, tegen bont, ...), langs de andere kant is ze materialistisch en gesteld op mooie auto's, een zonnebank, ... Ze heeft in bijna elk verhaal wel een (ander) vriendje, die ze vaak nog meesleurt in het avontuur; als ze het niet uitzoekt met haar broer tenminste.

Dat van die vriendjes duurt net geen 100 albums, want vanaf Verkeerd verbonden heeft Fanny met Jens een vaste vriend.

Werkwillig is ze zeker wel. Om een centje bij te verdienen heeft ze al vele baantjes gehad, zoals babysitten, model spelen, bloemen bezorgen, auto's wassen, Plat-Food eten verkopen, in een hotel gewerkt, ...