De Caterpillar #5bis

facebook twitter

Toegevoegd op 12 maart 2011 door sofiemaris

De Caterpillar 5bis

Afbeelding toegevoegd door sofiemaris

sofiemaris | De Caterpillar 5bis | 0
Kunstenaar:
niet gekend
Plaatsbeschrijving:
Westende - op het stuk Zeedijk tussen de Rotonde en de Logierlaan
Informatie toegevoegd door sofiemaris :
12 maart 2011
In het kader van het vak organisatiesociologie voeg ik deze afbeelding van de kunstkraan toe. De Caterpillar #5bis is een kunstwerk gelegen op de zeedijk in Middelkerke. Dit verfijnd stalen kantwerk werd gecreërd door kunstenaar Wim Delvoy. De sierlijke kraan heeft een gewicht van 4,5 ton.

http://www.toerisme-middelkerke.be/toerisme/kunst-in-openlucht.aspx
Informatie toegevoegd door mive :
12 maart 2011
DELVOYE Wim (Wervik, 1965)

Schilder, beeldhouwer, ontwerper van objecten en installaties, conceptueel kunstenaar.
Debuteerde in het midden van de jaren '80 met schilderwerk op behangpapier en oude tapijten. Ging dan driedimensionaal werken en beschilderde o.m. butaangasflessen, betonmolens en cirkelzagen met bijv. idyllische landschappen. Uit de pers: «W.D. is één van onze topkunstenaars geworden en dat heeft hij uitsluitend aan zichzelf te danken, aan zijn inventiviteit, aan de manier waarop hij een gedachte vorm geeft en steeds weet te verrassen maar ook te boeien. Indien zijn oeuvre frappeert dan is het niet alleen omwille van het onverwachte van zijn materiaalgebruik, maar vooral omwille van de manier waarop dat materiaal wordt geïntegreerd in een eigentijdse gedachte.» Verwierf in 1992 bekendheid met levende getatoeëerde varkens op tegelvloeren met een patroon van drollen.

Ontwierp in 2000 de installatie “Cloaca”, een 'machine' die het menselijk spijsverteringsstelsel nabootste. Werk aangekocht door de Vlaamse Gemeenschap in 1986/1987. Nam o.m. deel aan «Documenta IX» te Kassel.

Werk o.m. in het Muhka te Antwerpen, in de Musea te Gent en Oostende. «Closed circuit» in het Middelheim te Antwerpen: twaalf identieke naakte mannetjes die als gekloonde dwergen in spreidstand staan en in een theaterspot kijken.
Vermeld in het «Lexicon van Westvlaamse Beeldende Kunstenaars VI», BAS II en “Twee eeuwen Signaturen van Belgische kunstenaars”.

Bron: http://www.nobel.be/NL/ART/9962_delvoye_wim


Website kunstenaar http://www.wimdelvoye.be/