cambra

facebook twitter

Toegevoegd op 20 november 2011 door monlouis

cambra

Afbeelding toegevoegd door monlouis

monlouis | cambra | 0 monlouis | cambra | 0 monlouis | cambra | 0
Kunstenaar:
niet gekend
Plaatsbeschrijving:
Anderlecht - Kapittelstraat (in tuin Erasmushuis)
Informatie toegevoegd door monlouis :
20 november 2011
Artiest
Perejaume werkt en woont in Catalonië, in Sant Pol de Mar. Sinds de jaren zeventig legt hij zich toe op kunstwerken die het begrip landschap ter discussie stellen. Met behulp van schilderijen, beeldhouwwerken en gedichten, denkt hij na over de mechanismen van een representatie die zowel visueel als literair geïnspireerd is. Perejaume ziet de wereld als een immense tentoonstellingsruimte waarin hij zijn topografische werken toont die het kunstmatige van die wereld laten zien. Het werk dat hij voor de « Filosofische Tuin » maakte, een « foli » in de oude betekenis van het woord (buitenplaatsen van de rijken in de zeventiende en achttiende eeuw), is een machine om naar het landschap te kijken. De machine lijkt op de kunstgrepen die wandelaars in achttiende eeuwse parken en landschappen toepasten (met behulp van zogenoemde « fabriques », een soort « nepmonumenten ») om het « kunstzinnige » karakter van de natuur beter te kunnen bewonderen (bijvoorbeeld de miroir Claude.).

Beschrijving
Een tuinhuisje bestaande uit 83 gebrandschilderde ruitjes. Er is een opening zodat de wandelaar het gebouwtje binnen kan lopen om van daaruit naar de tuin te kijken. Afmeting
3,60 x 2,40 x 1,80 m.
Materiaal
Staal bedekt met koper (structuur), 11.500 lenzen, lood.
Realisatie
De glasramen werden gerealiseerd door Marta Depazurueña en Montserrat Sarmientojuan van het Centre del Vidre in Barcelona.