Authentieke brouwketel

facebook twitter

Toegevoegd op 8 juni 2011 door Jonas

Authentieke brouwketel

Afbeelding toegevoegd door Jonas

Jonas | Authentieke brouwketel | 0 Jonas | Authentieke brouwketel | 0 Jonas | Authentieke brouwketel | 0 Jonas | Authentieke brouwketel | 0
Kunstenaar:
niet gekend
Plaatsbeschrijving:
Kampenhout - Op de rotonde gelegen op het kruispunt van de Haachtsesteenweg (N21) met de Industriestraat.
Informatie toegevoegd door Jonas :
8 juni 2011
Op de rotonde gelegen op het kruispunt van de Haachtsesteenweg (N21) met de Industriestraat in Kampenhout, is een authentieke brouwketel in rood koper geplaatst. De ketel heeft een diameter van 5.5 meter en een hoogte van 4 meter, schouw inbegrepen. Het is eigenlijk de bovenzijde van een brouwketel met een totale inhoud van 50.000 liter. Hierin kon men brouwsels maken van zo'n 35.000 liter bier.

De ketel is er geplaatst na samenwerking tussen het Vlaamse Gewest en de gemeente Kampenhout enerzijds en een publiek private samenwerking tussen de gemeente Kampenhout en Brouwerij Haacht anderzijds. De belangrijkste reden voor het plaatsen van de brouwketel is de veiligheid, de ketel vormt een opvallend punt. De blinkende brouwketel oogt niet alleen mooi, hij trekt ook de aandacht van bestuurders en maakt het voor hen duidelijk dat ze een rotonde naderen.

Brouwerij Haacht, de grootste onafhankelijke Belgische brouwerij, gelegen enkele honderden meters verder op diezelfde baan richting Haacht is een belangrijke partner bij het plaatsen van de brouwketel. De brouwketel vormt voor het bedrijf een extra ‘wegwijzer’ voor leveranciers en bezoekers. Maar voor de Brouwerij staat deze ketel bovenal symbool voor haar rijke geschiedenis en haar omvangrijke ervaring in de ambacht van het bier brouwen.

Vandaag de dag zijn er nog een honderdtal brouwerijen in België waarvan Brouwerij Haacht de derde grootste is. Brouwerij Haacht is daarnaast de grootste onafhankelijke (familie)brouwerij van België. Het bedrijf gaat prat op haar rijke traditie en haar eigenheid, dit moet de authentieke brouwketel op het rondpunt ook uitstralen. De ambacht en de arbeid dat in het brouwen van bier wordt gestopt is zeer belangrijke voor Brouwerij Haacht en wordt gesymboliseerd door een authentieke brouwketel die je ook terug vindt in het logo van de brouwerij.

In het kader van het vak 'Veranderingsmanagement' van professor Van Hootegem heb ik deze bijdrage online geplaatst.