Pater Sangersbrug

facebook twitter

Toegevoegd op 20 april 2011 door Nele_Truyen

Pater Sangersbrug

Afbeelding toegevoegd door Nele_Truyen

Nele_Truyen | Pater Sangersbrug | 0 Nele_Truyen | Pater Sangersbrug | 0 Nele_Truyen | Pater Sangersbrug | 0
Kunstenaar:
niet gekend
Opschrift:
PATER SANGERSBRUG

TWEE LIMBURGEN, EEN VOLK
Plaatsbeschrijving:
Maaseik - Pater Sangersbrug op de brug over de Maas
Informatie toegevoegd door Nele_Truyen :
20 april 2011
Dit is een kunstwerk op de Pater Sangersbrug over de Maas, op de verbindingsweg tussen het Nederlandse Roosteren en het Belgische Maaseik.

Het kunstwerk op de brug werd onthult op zondag 12 september 1999 en symboliseert de onlosmakelijke verbondenheid over de Maas tussen de twee Limburgen. Het kunstwerk bestaat uit een dubbele knoop van inox, met het opschrift: “PATER SANGERSBRUG – TWEE LIMBURGEN, EEN VOLK”

De pater naar wie dit kunstwerk verwijst is de Kruisheer, Pater Willem Sangers, die op 6 juli 1987 overleed. Grensarbeid is in deze regio heel erg aanwezig en Pater Sangers, die tevens een enthousiaste leraar was met een warm hart en een enorm gevoel voor humor, heeft jarenlang gestreden voor meer verbondenheid tussen het Nederlandse Limburg en het Belgische Limburg. Voor hem stond samenwerking centraal, omdat hij besefte dat individuele mensen vaak afglijden in een sociaal isolement. Hij wilden mensen samenbrengen om in samenwerking met elkaar aan plannen gestalte te geven en om elkaar te motiveren om het beste uit hen zelf te halen.

Deze samenwerking staat ook centraal in onze cursus Veranderingsmanagement van professor Van Hootegem aan de Katholieke Universiteit Leuven. Samenwerking is belangrijk in organisaties en vormt een belangrijke factor voor het motivationele aspect bij werknemers en werkgevers. Het is dan ook in het kader van het vak Veranderingsmanagement dat ik voor dit kunstwerk gekozen heb.

Nele Truyen
Informatie toegevoegd door mive :
21 april 2011
Kunstwerk : R. Segers