Juliaan Dillens

facebook twitter

Toegevoegd op 14 maart 2009

Naam:Juliaan Dillens
Geboortedatum:8 juni 1849
Sterftedatum:24 december 1904
Extra Info:Juliaan Dillens, ook wel Julien Dillens genaamd, werd in 1849 geboren te Antwerpen en overleed op 24 december 1904 in Sint-Gilles. Juliaan Dillens heeft les genoten aan de Academie van Brussel. Hij was een kunstenaar, wie vaak te kampen had met financiële moeilijkheden. Dillens heeft in tegenstelling tot tijdsgenoten zoals Lambeaux, nooit de erkenning gekregen die hij verdiende. In 1877 ontving Dillens de prijs van Rome. Vervolgens heeft hij 4 jaar lang de Italiaanse renaissance bestudeerd. Voor de wereldtentoonstelling van 1897 maakte hij didactische sculpturen die de volkeren rond de Congostroom uitbeeldden.
Dillens doceerde aan de Academie van Elsene tot 1898. Hij overleed op 54 jarige leeftijd aan kanker. Dillens heeft een groot oeuvre aan beeldhouwwerken in Brussel achtergelaten. Zijn bekendste werk is ongetwijfeld: het reliëf ter ere van Everaert T’Serclaes.

Standbeelden van Juliaan Dillens

de waterdraagster Hippolyte Metdepenningen Everaard t' Serclaes de bron laurier Duitse kunst Vlaamse kunst de arbeid het recht