Jos Daems

facebook twitter

Toegevoegd op 21 februari 2010 door CarloVansant

Jos Daems

Afbeelding toegevoegd door CarloVansant

CarloVansant | Jos Daems | 0 CarloVansant | Jos Daems | 0 monlouis | Jos Daems | 0
Kunstenaar:
niet gekend
Opschrift:
Jos Daems
1626 - 1983
Burgemeester van Aatschot
Senator
Staatssecretaris van P.T.T. en Buitenlandse Handel
Plaatsbeschrijving:
Rillaar - Tieltseweg
Informatie toegevoegd door CarloVansant :
21 februari 2010

Jos Daems geboren in Rillaar (1926) en overleden in Costa Rica (1982). Jos was een liberaal politicus en wijnhandelaar. Hij was tevens burgemeester van de stad Aarschot van 1976 tot aan zijn dood. Jos Daems was de één van de eersten in Vlaanderen die in 1972 met professionele wijnbouw begonnen. Hij richtte hiervoor de wijnhandel BVBA Jos Daems & Zonen op.

Daems behoorde tot de Aarschotse loge De Wijngaerdenranck. Jos Daems was getrouwd met Simonne Daems en was de vader van Rik Daems  die in navolging van zijn vader ook wijnhandelaar en liberaal politicus werd.

Hij verongelukte tijdens het zwemmen in Costa Rica, waar hij op bezoek was bij zijn zoon Rik, die daar een vervangende legerdienst deed.

Informatie toegevoegd door monlouis :
17 maart 2010
Jos Daems (Rillaar, 1926 - Costa Rica, 1982) was een liberaal politicus, wijnhandelaar. Daems was PVV-senator. Hij was staatssecretaris voor PTT in de PSB/BSP, CVP/PSC, PVV/PLP regeringen Leburton I en II (van 26 januari 1973 tot 25 april 1974). Hij was burgemeester van de stad Aarschot van 1976 tot aan zijn dood. Hij was de één van de eersten in Vlaanderen die in 1972 met professionele wijnbouw begonnen in Rillaar (Hageland). Hij richtte hiervoor de wijnhandel BVBA Jos Daems & Zonen op. Daems behoorde tot de Aarschotse loge De Wijngaerdenranck. Jos Daems was getrouwd met Simonne Daems en was de vader van Rik Daems, die in navolging van zijn vader ook wijnhandelaar en liberaal politicus werd. Hij verongelukte tijdens het zwemmen in Costa Rica, waar hij op bezoek was bij zijn zoon Rik, die daar een vervangende legerdienst deed. (bron : wikipedia)