Kunstwerk op Bakenbos

facebook twitter

Toegevoegd op 29 april 2011 door ThomasMoens

Kunstwerk op Bakenbos

Afbeelding toegevoegd door ThomasMoens

ThomasMoens | Kunstwerk op Bakenbos | 0
Kunstenaar:
niet gekend
Plaatsbeschrijving:
Hoeilaart
Informatie toegevoegd door ThomasMoens :
29 april 2011
Kunstwerk op Bakenbos. Hulde aan de serristen en aan 30 jaar wijkgebeuren.

Op Bakenbos staat een kunstwerk, dat ‘bol’ staat van de symboliek. Het werd op 7 juni 2003 plechtig ingehuldigd en is een initiatief van het wijkcomité.

Centraal staat het getal ‘drie’. Drie staat voor de drie gemeenten (Hoeilaart, Overijse en La Hulpe) en de drie straten die hier samen komen rond een lindeboom.
Drie staat ook voor drie decennia wijkwerking en vriendschap tussen alle bewoners van Bakenbos. In die dertig jaar is er heel wat gebeurd! De taalgrens werd dwars door de wijk getrokken, later de grens tussen twee gewesten en twee verschillende provincies.  
Het kunstwerk werd geconstrueerd met elementen uit de serrebouw. Drie verschillende serrebouwstijlen worden getoond. Bakenbos wil op die manier een hulde brengen aan de druiventeelt en aan de beroepskennis van de serristen.

Het kunstwerk bevat ook een kasseistrookje om te herinneren aan de oude weg. Van oudsher lag Bakenbos aan een belangrijke verbindingsweg: eerst de weg die de neolitische nederzettingen Bosvoorde en Ottenburg verbond, daarna - volgens sommigen - de Romeinse heirbaan tussen Keulen en Boulogne. In de middeleeuwen, tot het einde van de 18de eeuw, liep de verbindingsweg tussen Brussel en Waver via Bakenbos.
 
Ontwerp en uitvoering
Ontworpen door: Freddy Vanden Wouwer (idee en voorzitter wijkcomité), Pierre Moulin (maquette), Nico Willemsen (grafisch advies), Henri Adriaens (advies 'serrist') en Robert Dewit (advies 'serrist').
Uitgevoerd door: Henri Adriaens (lasser), Olivier Ambroise, Gerd Coenen, Herman Devyver, Michel Dewit, Robert Dewit, Christophe Huyberechts, Roland Charleer, Christian De Becker en Pierre De Coene.

(Bron: gemeentelijk informatieblad 'Hier Hoeilaart')

Meer info: Freddy Vanden Wouwer, Waversesteenweg 191, 1560 Hoeilaart, gsm 0479 80 88 43