Winke Besard

facebook twitter

Toegevoegd op 19 maart 2011

Naam:Winke Besard
Geboortedatum:27 januari 1979
Extra Info:Beeldhouwster. Kunsthumaniora te Antwerpen (1994-1998), opleiding beeldhouwen aan de Academie te Antwerpen (1998-2003). Behaalde tevens het diploma van pedagogische bekwaamheid (2003-2005).

Uit de pers: “W.B. is een authentiek natuurtalent dat alle opgelegde patronen uit de weg gaat, resoluut kiezend voor de uitdrukking van het essentiële. Haar sculpturen ademen en nemen vanzelfsprekend hun ruimte in. Haar beelden lijken onaf, zoals de geest van een perfect mens. Deze imperfectie en ruwere aanpak draagt bij tot het scheppen van de poëzie in haar werk. De poëzie der imperfectie. Nergens worden overbodige details aangebracht, elke module, elke lijn draagt bij tot de schepping van haar dichtende beelden.” (J. Perceval, 2008)

Ontwierp in 2003 het beeld “Heropstanding” (brons) voor de vzw “Werminval” te Antwerpen, “De Seizoenarbeider” (brons) voor de Gemeente Haaltert, in 2005 de beeldengroep “Universele gedachte I, II en III” (brons) voor de hoofdzetel van “De Voorzorg” te Antwerpen, “De Woudloper” (metaal/wilgentakken) voor het Park te Brasschaat, in 2006 “Atmosfeer” (brons) voor de Gemeente Zwijndrecht, “De Kaatser” (brons) voor de Gemeente Terjoden.

Eerste prijs van de vzw “Werminal” in 2003, “Prijs Marc Macken” voor beeldhouwkunst in 2004, eerste prijs van het publiek op de “Eerste Triënnale” te Brasschaat in 2005. Nam o.m. deel aan “Open Ateliers” te Antwerpen in 2006. Vertegenwoordigd in de verzameling van de kunstuitleendienst “Kunst in Huis” (Regio Antwerpen). Lid van het “Nieuw Internationaal Cultureel Centrum” (NICC). Werd lerares beeldhouwen aan de Academie te Mechelen.

http://www.nobel.be/NL/ART/2154_besard_winke
website kunstenaar: http://winkebesard.be/winke.php?p=100

Standbeelden van Winke Besard

Tussen vertwijfeling en hoop Tussen hoop en vertwijfeling Gerard Gaudaen