Willy Kreitz

facebook twitter

Toegevoegd op 15 maart 2010

Naam:Willy Kreitz
Geboortedatum:21 september 1903
Sterftedatum:1982
Extra Info:Willy studeerde aan de Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen en won er de prijs Van Lerius. Na zijn militaire dienst studeerde hij aan het Nationaal Hoger Instituut in het atelier van Egide Rombaut en leert bij Ernest Wijnants in steen kappen.

In 1932 behaalde hij de Grote Prijs van Rome en in 1936 werd hij leraar aan de Academie. Van 1964 tot 1968 vervangt hij aan het Hoger Instituut Mark Macken.

Zijn werk onderging gedurende de jaren de bekoringen van modernistische strekkingen, maar de grote traditie haalt het toch. Hij toont een zeer grote belangstelling voor het menselijk lichaam dat hij bij voorkeur in een eenvoudige naaktheid weergeeft. Bovendien vermijdt hij gebaren die vaak hinderend werken. De statische figuur is immers één van de edelste vormen van de beeldhouwkunst. Beeldhouwkunst is voor hem schoonheid scheppen. Hij dient de beeldhouwkunst dan ook met een maat en een drang voor zuiverheid. Zijn filosofie: 'De tijd zal oordelen'.

Bron: www.kunst-in-de-stad.be

Standbeelden van Willy Kreitz

Troepen der Afrikaanse Veldtochten Zeeliedenmonument Zeemeermin Jan Olieslagers Zittend naakt Monument der gevallen politiebedienden Pater Petrus Vertenten