Olivier Strebelle

facebook twitter

Toegevoegd op 30 maart 2009

Naam:Olivier Strebelle
Geboortedatum:1927
Website:http://www.olivierstrebelle.com/nl/
Extra Info:Geboren in Brussel. Olivier heeft zijn voorliefde voor kunst van zijn ouders meegekregen. Olivier Strebelle was en is een zeer geëerd en bekend kunstenaar. Reeds op 15 jarige leeftijd startte hij aan het Hoger Instituut voor Architectuur en Sierkunsten "Ter Kameren" in Brussel. Hier volgde hij keramiek en beeldhouwkunst. Op zijn twintigste is hij beroemd en oogst hij reeds ruime erkenning. Olivier Strebelle doceerde in scholen over de ganse wereld. In 1949 richtte hij samen met Alechinsky, Reinhoud, Dotremont en Olyff de 'Ateliers du Marais' op in Brussel (het centrum van de Cobra-beweging).
In 1956 won hij de prijs van Rome. In 1958 won hij de grote rijs van de expo te Brussel. Hij heeft werk tentoongesteld in verschillende grote steden in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Olivier streefde in zijn oeuvre het risico als onmisbaar ingrediënt. Zijn werk zijn compositie waarin de dynamische lijn domineert. Ook op het oppervlakte van zijn werk komt de lijn vaak terug.

Standbeelden van Olivier Strebelle

Leeuwenpaar Phoenix 44 De verwelkoming Ros beiaard (cheval Bayard) de golf 3 c'est la foule III parallelle ruimten Miss Télévision IV la Victoire II