Jos De Decker

facebook twitter

Toegevoegd op 9 april 2009

Naam:Jos De Decker
Geboortedatum:1912
Sterftedatum:2000
Extra Info:Geboren in Dendermonde. Hij was student aan de Academie van Dendermonden, waar hij onderwijs genoot in het atelier van Alfred Courtens (1931-1933). Vervolgens studeerde hij aan de Academie van Brussel (1933-1938) waar hij les kreeg van d'Égide Rombaux, Jacqeus Marin en Victor Rousseau. Na zijn studies in 1937 reisde hij naar Italië. Jos De Decker behaalde de twee prijs van Rome in beeldhouwkunsten in 1941. Hij doceerde decoratieve kunsten en beeldhouwkunsten aan de Academie van Dendermonde. Later in 1970 werd hij directeur van deze Academie. Doch Jos De Decker in eertse plaats beeldhouwde, was hij ook een impressionistisch schilder. Zijn thematiek draait rond het kind, de vrouw en het paard. De kunstenaar ontwikkelde zich van een periode waar hij zoveel mogelijk zijn figuren tracht te detailleren naar een preiode waar de personages louter silhouette zijn. In de jaren '90 worden zijn figuren echter terug figuratiever.

Jos De Decker was gehuwd met Paula Bosteels (geboren op 8 juli 1921 te Grembergen en overleden te Dendermonde op 13 juni 2011)

Standbeelden van Jos De Decker

de parabel der blinden de geknield zittende beeldengroep de oogst Doedelzakspeler de schommel Dansende kinderen Knaap met vis Carnaval Oorlogsmonument Monument van de weerstand Dodenhulde Oorlogsmonument Hippolyte Vandemeulebroucke