Jan Desmarets

facebook twitter

Toegevoegd op 21 februari 2010

Naam:Jan Desmarets
Geboortedatum:21 januari 1961
Website:http://www.jandesmarets.com
Extra Info:Jan Desmarets geboren in Ieper in 1961. Hij studeerde aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent om zich daarna ter vervolmaken aan het Museum voor Schone Kunsten in diezelfde stad. De west-Vlaming nestelde zich enkele jaren geleden in Destelbergen en heeft nu een ruim atelier met gieterij in de Gentse deelgemeente Wondelgem.
De beelden van Jan Desmarets zijn elegant en sierlijkheid. Zijn onderwerpen zijn vooral mens of dier, waarvan hij de beweging vereeuwigt in een bronzen momentopname. Jan is doorheen zijn carierre vergroeit geraakt met het materiaal brons. Zijn beelden zijn eerder expressionistisch dan louter figuratief. Er zit ziel een diepgaande filosofische ondertoon in.
Welk thema hij ook bespeelt, ergens waart men een zweem van mysterie, liefde of angst voor de toekomst van de ziel en het lichaam. De emotie van zijn standbeelden zijn spontaan en levendig.

Standbeelden van Jan Desmarets

Paardenkracht Samen op stap Samen op stap Ros Beiaard De Blauwer Vreugde of Levensvreugde Den Dikken van Sesjans Gratie Zonder Titel