Geo Verbanck

facebook twitter

Toegevoegd op 21 maart 2010

Naam:Geo Verbanck
Geboortedatum:28 februari 1881
Sterftedatum:12 december 1961
Website:http://www.geoverbanck.be
Extra Info:Geboren te Gent en overleden te Aartselaar. Op jonge leeftijd werkte hij in ateliers van meubelmakers en beeldhouwers. Op zijn 16de schreef hij zich in aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Gent waar hij leerde beeldhouwen.
In 1905 studeerde hij voor een korte periode aan de Académie des Beaux-Arts te Brussel.

In 1909 behaalde hij de tweede prijs in de Grote Staatsprijs voor Beeldhouwkunst, de zogenaamd “Prijs van Rome”.

Van 1911 tot 1927 was hij professor in de beeldhouwkunst aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Dendermonde en van 1924 tot 1941 aan de Koninklijke Academie te Gent, waar hij ontelbare kunstenaars vormde en waar hij zijn loopbaan eindigde als dienstdoend directeur.

Geo Verbanckt exposeerde zijn werk op tal van tentoonstellingen en salons in binnen- en buitenland. De kunstenaar was op verschillende diciplines actief, zoals daar zijn; toegepaste kunsten, vrije plastiek, grafmonumenten, portretmedaillons en borstbeelden, plaketten, monumentale plastiek, noodmunten, medailles, tekeningen. In zijn onderwerpen overwegen de thema''s van het kind, de vrouw en het gezin. Heel dikwijls werd hij door gerenommeerde architecten of door overheidsinstanties aangezocht om in openbare gebouwen bas-reliëfs te integreren.


Standbeelden van Geo Verbanck

Leopold II Gebroeders Van Eyck Oorlogsmonument de kunsten Sint-Sebastiaangilde