Anne-Marie Volders

facebook twitter

Toegevoegd op 27 juni 2009

Naam:Anne-Marie Volders
Geboortedatum:21 december 1960
Website:http://www.anne-marievolders.be
Extra Info:Anne-Marie Volders werd op 21 december 1960 geboren te Koersel. Ze volgde een opleiding aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen en aan het Nationaal Hoger Instituut voor Schone Kunsten, waar zij docent beeldhouwkunst (DKO) werd. In 1988 won ze de prijs Van Lerius voor beeldhouwkunst.

Aanvankelijk streefde zij in haar sculpturen naar een zuiver organische interpretatie, waarbij begrippen als "veranderlijkheid" en "vergankelijkheid" centraal stonden en benadrukt werden door het gebruik van kwetsbare natuurlijke materialen.

Naar aanleiding van openbare opdrachten, waarin vooral figuratieve herkenbaarheid voorop stond, kwam zij tot uitgesproken klassiek opgevatte concepten. Zij streefde daarbij naar een sobere, ingetogen visie. In dit verband kan verwezen worden naar het monument voor Lodewijk Van Boeckel (Lier, 1994) en het monument voor Felix Timmermans (Lier, 1997).

Naast diverse monumentopdrachten, maakte zij tevens het grafmedaillon van architect-kunstschilder Flor Van Reeth.

Werk van Anne-Marie Volders bevindt zich in de Stedelijke Musea van Lier en het Prentenkabinet van de Koninklijke Bibliotheek.

Standbeelden van Anne-Marie Volders

Louis van Boeckel Felix Timmermans